Författarens ålder: Spelar det någon roll?


Kommentarer
Skrivet av: Malin

Jag tänker aldrig riktigt på författarens ålder faktiskt. Men när jag läste att Veronica Roth som skrivit Divergent är lika gammal som mig, eller att Kody Keplinger var 18 då hon skrev The DUFF, då måste jag ju säga att jag ville läsa deras böcker ännu mer. Ibland är det tvärtom, nån gång har jag valt att inte läsa en bok på grund av att författaren knappt var 16 då boken skrevs. Men då hade jag hört att detta skulle påverka bokens handling och språk, så var väl mer därför.Fast som sagt, ålder är ingenting jag brukar tänka på när jag läser. Intressant inlägg! :)

2012-06-11 @ 17:31:34
URL: http://ensidatill.blogspot.com/
Skrivet av: Nilmas Bokhylla

Jag vet aldrig hur gammal författaren är innan, eller jag bryr mig inte om att ta reda på det. Nu kan jag förvisso ha sett någon och ha ett hum om hur gammal personen är men jag letar inte reda på det för jag tycker inte det är viktigt :)

2012-06-11 @ 17:44:31
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/
Skrivet av: Amelie

Intressant inlägg. Visst blir jag lite extra nyfiken när författarem är ung, kanske runt min egen ålder, men i slutändan så är det ändå den handling som verkar bäst som det i slutändan blir.

Men visst, då man själv vill skriva en bok så är det ju alltid roligt att hitta en bok av en ung författare - och en inspiration om den är bra!

2012-06-11 @ 18:13:53
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/
Skrivet av: Anna - Boktycke

Jag brukar inte bry mig om hur gammal författaren är innan jag läser en bok. Om boken är bra så brukar jag kolla upp mer information om författaren efteråt. Jag blir klart mer imponerad om det är en 16-åring än en 30-åring som har skrivit boken men personligen så påverkar det nog inte mitt omdöme av boken.

2012-06-11 @ 18:41:18
URL: http://boktycke.se
Skrivet av: Felicia

Jag skulle nog valt boken av den yngre författaren, men mitt betyg skulle inte ändras bara för att författare var ung. :)

2012-06-11 @ 23:01:16
URL: http://feliciasboktips.blogspot.com
Skrivet av: Amelie

Svar: Bra att du säger till, jag ska ha det i åtanke om du vinner. Du får lite dispans ;)

2012-06-11 @ 23:06:05
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/
Skrivet av: Rebecca

Jag själv brukar aldrig bry mig så mycket om författarens ålder när jag tar upp en bok. Huvudsaken är att handlingen ska verka bra och att det ska vara något som man kan tänkas gilla.

Sedan ifall man senare efter att man har läst boken, och tyckt om den, ser att författaren exempelvis bara är 16 år gammal. Det är klart att man blir inspirerad och imponerad. Dock brukar det aldrig påverka mig när jag skriver recensioner. Visst händer det att jag skriver: "Det är väldigt imponerande att författaren bara är 16 år gammal", men det påverkar aldrig vad jag tycker om boken i helhet utan fungerar bara som en eftertanke :)

2012-06-12 @ 19:57:25
URL: http://bokmalen.blogg.se/

Kommentera inlägget här!
När jag svarar på kommentarer svarar jag direkt i bloggen, så om du inte är inloggad på ett blogg.se-konto, fyll i din mejladress (bara jag som kan se), så du vet om när jag svarat!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som kan se)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!